Life update

Känner att det är dags för en liten livsuppdatering här på bloggen… än en gång! Mycket har hänt sedan mitt senaste blogginlägg och jag har minsann inte haft tid över för varken bloggas eller poddas! Månaderna har bestått av stora beslutstaganden, stora förändringar och ännu mer arbete då jag i slutet av 2017 kom att erbjudas en enorm möjlighet att äntligen få klättra steget högre på karriärstegen, en möjlighet jag varken kunnat förutse eller drömma om i lilla Ekenäs!

Efter att alltså i november 2017 har skrivit under ett delägarkontrakt till Gym1 här i Ekenäs har min roll och med det mitt ansvar inom gymbranchen alltså förändrats en hel del, och dessa omställningar har mottagits med blandade känslor av omgivningen. I små byar liksom Ekenäs där många tror sig veta allt om alla så uppstår det väldigt ofta osakliga rykten då någon kommit att lyckas med något eller annars bara gör något oväntat eller vågat… Jag vill så gärna tro att det handlar om okunskap och missuppfattningar och inte ren och skär avundsjuka och missunnsamhet. Detta var jag dock mer än väl förberedd på vid det skedet att jag hade gjort mitt val, och visst kändes det underligt att förflytta sig från ett gym på tredje våningen till ett annat i samma hus på andra våningen. Om ni bara visste hur jag tampades med det rena skära samvetet i dessa tider, för att inte tala om separationsångesten från något som varit en stor del av mig och min vardag under tre år! Alla kära kunder, arbetskamrater…

Det känns ändå näst intill galet att jag ska behöva förklara mig själv i denna sak. Och varför jag känner att jag måste göra det beror på att rykten nått mina öron där folk bara koncentrerat sig på hur jag kunde göra som jag gjorde mot min tidigare arbetsplatsHUR KUNDE JAG FARA TILL KOKURRENTEN???

folket! Låt mig berätta HUR jag kunde göra som jag gjorde! Först och främst hade jag inte skrivit under något livsbundet avtal som gjorde att jag skulle vara skyldig att hålla mig till ett och samma ställe resten av mitt arbetsföra liv. För det andra så jobbade jag helt och hållet som privat vilket innebär att jag hyrde mitt rum där jag erbjöd fysioterapi- och massagetjänster och sålde mina tjänster som gruppinstriktör på plats… Jag själv stod för alla mina utbildningar och kurser jag avlade under denna tid samt andra utgifter länkade till arbetet. Summa sumarum var jag alltså min egen herre som bar ansvaret för att jag själv skulle överleva med min verksamhet. Jag var min egen säkerhet.

Dock hade jag under ca 1,5 år känt mig lite på villovägar i arbetslivet och kände att jag inte var nöjd med omständigheterna. Jag hade mycket egna drömmar och visioner men tyvärr inte möjligheten att förverkliga dem i den position jag då för tillfället befann mig varför jag till slut beslöt mig för att packa ihop mitt, blunda för vad allt och alla andra tyckte runtomkring och ta ett steget ut från denna otrivsamhet. För liksom var och varannan var ansvaret för mitt eget liv, min trivsel och min hälsa mitt eget, ingen annans! Jag själv måsta se till att få utlopp för mina drömmar och visioner för att inte totalt vissna bort!

Det att folk dock täcks tala om detta liksom jag var ute efter att jävlas/hämnas på någon annan får mig att må dåligt! Kan inte över huvud taget förstå hur någon ens har mage att kläcka ur sig något liknande på Ekenäs små gator, och jag kan absolut inte förstå hur någon skulle kunna tro att jag skulle göra livet så surt för mig själv! Valet jag gjorde var helt och hållet för min egen skull eftersom jag så önskade få vara del av någonting större. Varför skulle jag som ständigt jobbat för att utvecklas och ständigt utbildat mig bara stå och se på medan andra uppfyllde sina drömmar? Varför skulle jag kasta bort mitt liv bara för att med avsikt krångla till det för någon annan? Nej vet ni vad…

Visst är nyfikenheten en förmåga hos människan som hjälpt oss att utvecklas för att inte längre bara klättra i träd liksom våra älskade apsläktingar… Men oberoende behöver en inte veta allt om alla. En ska veta att det är mycket som kan bidra till att folk gör de beslut de gör och de är var och ens ensak. Är det så viktigt att alla ska veta kan det hela skrivas om på det lokala nyhetsbladet…

Med detta skrivet hoppas jag nu få tyst på ett och annat osakligt rykte där ute! Istället vill jag uppmana alla att lyssna till sig själv och sina drömmar! För ni ska veta att jag stortrivs med besluten jag tagit och jag ångrar ingenting!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s