Låg självkänsla…

…kan igenkännas på olika vis. I själva verket finns det en hel del kännetecken för hur en låg självkänsla yttrar sig hos olika personer, något som vi i Dynamiska duon diskuterade i vårt senaste avsnitt När självkänslan är ett fuskbygge.

Ett rätt så typiskt kännetecken är att en ser ner på och talar mycket illa om andra personer i ens omgivning. Ifall en har en god självkänsla så tycker en nämligen om sig själv och är stolt för att vara den man är, alltså finner en inget behov av att se ner på eller döma andra människor. Ett annat typiskt kännetecken är att en försöker prestera för att bevisa för andra ens förmåga istället för att bara göra det en själv vill… En svarar ja då en i själva verket menar nej, och hela detta oärliga beteende mot sig själv gör att du möjligtvis går omkring och känner dig som en bluff och fruktar att du snart kommer bli avslöjad. Därtill jämför en sig ständigt med andra vilket innebär att du bara är bra ifall ingen annan är bättre. Det senare innebär inte bara förmågor, egenskaper eller kompetenser, utan än mer utseendet varför en lever i tron om att ifall en var snyggare så vore en också lyckligare…

Bl a detta och lite till diskuterar vi i vårt fjortonde avsnitt så varsågoda att lyssna och kommentera! Ni hittar oss såväl på Facebook som på instagram ifall ni är intresserade av att lyssna till våra tidigare avsnitt!

Trevlig fredag ❤

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s