Sund och äkta vänskap

Jag vet att det redan gått en vecka sedan den så kallade vändagen men vill ändå tillägna den ljuva vänskapen ett helt eget inlägg just ikväll. Riktiga vänner lönar det sig nämligen att uppskatta och uppmärksamma lite oftare än bara en gång om året tycker jag… Och upplever det ytterst absurt att det verkligen måste finnas en dag kallad vändagen för att en ska minnas sina vänner, why????

I ett tidigare inlägg skrev jag om vikten av att värna om relationen till sig själv, alltså livets viktigaste relation. Men utöver det så finns det även andra viktiga relationer, liksom kärleksrelationer, ens kontakt med föräldrar och nära vänner. Vänner och äkta ren skär vänskap är dock något som lätt kan försummas, liksom en skulle ta sina vänner förgivet. Naturligtvis fungerar ingen relation ifall någondera part i relationen tas förgivet men skulle vilja påstå att en för det mesta prioriterar familjen framom sina vänner. Självklart bör familjen komma i första hand men glöm för guds skull inte bort de där andra personerna som också står dig nära. De som du kan vända dig till då familjen blir för påfrestande eller du behöver få bolla tankar eller ventilera angående något som familjen gärna får vara ovetande om… De som står vid din sida fastän ett förhållande faller samman och den en trodde var den stora kärleken ändå visade sig vara något helt annat… De som lyfter upp dig då du fallit, ger dig ett korrigeringsrapp och ryter skärp dig då en börjar tveka på sina egna förmågor… Den som vet sanningen bara med att se dig i ögonen eller vet vad du tänker bara med att kolla ditt ansiktuttryck… Ja, listan kan göras lång, så alltså summa sumarum de som finns vid din sida no matter what!

En sund och äkta vänskap handlar om ömsesidighet där bägge parter kan önska varandra det bästa! Det handlar om sympati och empati och inte minst ärlighet, alltså att kunna framföra sanningen i stunder då ingen annan vågar! En sund och äkta vänskap bygger även på ömsesidig förståelse och medkänsla samt förtroende även i de mest känslomässiga situationer. En sund och äkta vänskap är resultatet av en positiv balans där bägge parter ger och tar och på så vis kompletterar varandra. 

För att alltså en vänskap ska kunna klassas som sund och äkta är det rätt så mycket som bör ”fungera” mellan två personer men absolut inget som kan påtvingas. Vänskapsband är något som knyts samman av natur, det är liksom så ekologiskt som något bara kan vara, detta eftersom endel fungerar bättre ihop än andra. Det handlar om att klicka oberoende situation! Äkta vänskap definieras av så mycket mer än bara det hur länge två personer känt varandra, åldern (på bekantskap) är sist och slutligen bara en siffra. Äkta vänskap kan inte värderas med guldmynt eller diamanter, detta eftersom det helt enkelt är ovärderligt. Sist men inte minst: En kan inte eller ha vänner, en förtjänar sina vänner! !!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s