Att våga prova på något nytt

Ojojoj så vädret strålar denna söndag! Solen på topp och luften frisk, det gillar jag och Smulan! En finner inte ens älgflugorna irriterande, utan suger istället åt sig av naturens alla färger och solens energi! Bästa laddningen för kvällens arbete!

På kvällens arbetsagenda står det bl a en timmes MageRumpa. Som namnet tydligt säger så innebär denna gruppträning alltså att fokus läggs på magens och rumpans muskulatur, en träning som mången kvinna finner lockande vilket tydligt kan ses på dessa timmars deltagarantal. Och vad är inte bättre än det!

Oj vad glad jag skulle bli om jag imorgon skulle se en lika stor mängd deltagare på FunctionalMoves-timmen jag håller under kvällen! Denna är än så länge den nyaste av gruppträningar på Active Sport Clubs timschema, vilket även lite syns på antalet deltagare. Varför denna inte lockar lika många som en MageRumpa – timme misstänker jag att till största delen beror på att namnet för de flesta kan upplevas som ganska obeskrivligt. En vet inte riktigt vad timmen går ut på och vad den har att erbjuda. 

För att på enklaste sätt beskriva FunctionalMoves är att säga att det handlar om funktionell träning… Men vad är då funktionell träning??? Det är sådan träning där övningarna en utför bl a är utformade med inspiration från vardagens handlingar, t ex att lyfta matkassarna, men även menade att utmana kroppen i alla dess möjliga rörelsebanor- och mönster. Det betyder alltså att träningen inte bara handlar om att röra sig framåt, bakåt och till sidorna, utan även kroppens rotationsmönster kopplas en hel del in. Under en timmes FunctionalMoves utmanas din kropps styrka, balans och uthållighet, en mångsidighet som heter duga! Se bara skillnaden på mina pulskurvor nedan:

En timme FunctionalMoves

En timme BodyCombat

Som en kan se sker det mera variation i pulsen under en timmes FunctionalMoves än under en timme av LesMills BodyCombat. Gruppassen utmanar kroppen på olika sätt oh är således lika bra sett från en hälsosynvinkel, men här framkommer vikten av att variera sin träning och ibland våga prova på något nytt! Det är genom variation som kroppen utvecklas och kan bygga sig starkare för att kunna stå emot belastningen i vardagen, så välkommen med och prova någonting nytt!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s